Idealny sos do kanapek, tostów, pieczeni czy tortilli. Uwielbiam ten sos z kotletami mielonymi. 
Nie dodaję soli do tego sosu, ponieważ majonez jest wystarczająco słony. 
Składniki
- Pół szklanki majonezu
 - Pół szklanki śmietany
 - Pół szklanki jogurtu naturalnego
 - 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
 - Dwie łyżki posiekanej natki pietruszki, bardzo drobno poszatkowanej
 - Pieprz
 - Sól (opcjonalnie)
 - Papryka słodka w proszku (opcjonalnie)
 
Zmieszaj wszystkie składniki ze sobą. Przed podaniem włóż na trochę do lodówki. 
Smacznego!
Sos czosnkowy kocham- pasuje do bardzo wielu potraw;)
OdpowiedzUsuńdo pieczeni! pysznie..
OdpowiedzUsuńUwielbiam do pizzy i sałatek. Najlepszy sos !
OdpowiedzUsuń@emma001 Dokladnie. Najlepszy do pizzy!!! W Anglii nie ma tego zwyczaju jadania pizzy z sosami. Ubolewam nad tym ;).
OdpowiedzUsuńPychota:)
OdpowiedzUsuńSą dwa najlepsze sosy czosnkowe jakie w życiu jadłem. W moim byłym miejscu pracy zwanym Bar Kmar w Gdańsku oraz Twój :)
OdpowiedzUsuń